Translate

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Πανελλήνια ημέρα για την ενδοσχολική βία


Είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού να πηγαίνει σχολείο χωρίς να φοβάται…  Είναι υποχρέωση όλων μας να το προστατέψουμε…

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή έχει στόχο να αποστείλει το μήνυμα της μη χρήσης βίας σε όλες τις ανθρώπινες εκδηλώσεις και ειδικότερα στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας.

Με αφορμή την ημέρα αυτή και στα πλαίσια σχετικού project δημιουργήσαμε με τους μαθητές μας της D' Class στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Γλωσσών Κωνσταντίνας Μελισσάρη  ένα mini-blog για το bullying και τις επιπτώσεις του. 

Όλο το σχετικό υλικό είναι στη διάθεση όποιου ενδιαφέρεται, εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων, φορέων, τοπικών κοινωνιών με την ευκαιρία της Πανελλήνιας ημέρας κατά της ενδοσχολικής βίας και μπορείτε να το αξιοποιήσετε για να προβάλετε το μήνυμα της αντίστασης στο bullying, αλλά και της λήψης μέτρων για την οριστική πρόληψή του.

Ούτε μια αθώα ψυχή δεν περισσεύει. Ούτε ένα δάκρυ δεν πρέπει να βγει από τα μάτια των παιδιών μας. Ούτε μια μέρα δεν έχουμε το δικαίωμα να καθυστερήσουμε την πρόληψη. Ας ενωθούμε και ας προσπαθήσουμε να βάλουμε τέλος στη βία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου