Translate

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Window to the world-Παράθυρο στον κόσμο


         Φέτος στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Γλωσσών Κωνσταντίνας Μελισσάρη, επιχειρούμε να ανοίξουμε ένα μεγάλο παράθυρο στο κόσμο. Ένα παράθυρο για να δείξουμε στους μαθητές μας εικόνες και στιγμιότυπα από τη ζωή συνομηλίκων τους σε ολόκληρη την υφήλιο. Να γνωρίσουμε πολιτισμούς. Να ξαναζωντανέψουμε θρύλους. Να επισκεφθούμε χώρες και λαούς. Να συγκρίνουμε τρόπους ζωής. Να αγγίξουμε τη ζωή των «άλλων». Να ψηλαφίσουμε τα προβλήματά τους. Με δυο λέξεις: να τους γνωρίσουμε!

Στόχος είναι μέσα από την εξάσκηση της Αγγλικής γλώσσας, που θα είναι το «εργαλείο» της συνάντησής μας, να ανοίξουμε νέους ορίζοντες σκέψης στους μαθητές μας και να τους δώσουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουν και -τελικά- να εμπεδώσουν ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Και την ίδια στιγμή, πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Στην προσπάθειά μας αυτή θα δώσουμε τον διακριτικό τίτλο «Window to the world», δηλαδή «Παράθυρο στον κόσμο» και κάθε φορά θα παρουσιάζεται ένα καινούργιο θέμα.

Η πρώτη μας καταχώριση έχει τίτλο: Window to the world-Where education matters.... (Παράθυρο στον κόσμο. Εκεί που η εκπαίδευση έχει σημασία....) και παρουσιάζουμε την Οδύσσεια μιας μαθήτριας, της Malala Yousafzai, που αγωνίζεται ενάντια σε ένα ολόκληρο στρατό Ταλιμπάν διεκδικώντας το δικαίωμά της στη μόρφωση.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου